Tisztánlátok

Láss tisztán a lézeres szemműtétekről!

FemtoLASIK kezelések a 3 klinikán + Visumax

Az előző részben részletesen elemeztem a PRK és a NO-TOUCH PRK kezeléseket a 3 általam kiválasztott klinkán.

prk_no_touch.jpg

Jöjjön a FEMTO LASIK avagy INTRALASIK kezelések összehasonlítása a 3 szemészeten.

 

Mind a 3 klinika végez femtolasik, kétlézeres eljárásokat.



Saint James

Budai Szemészeti Központ

Sasszem Klinika

FemtoLASIK kezelés

FemtoLASIK kezelés

  • Contoura kezelés

DiamondFEMTO kezelés

Sasszem FEMTO kezelés

Jellemzők ami egységes:


  • Azonnali éleslátás a legmodernebb technológiával
  • Gyors, biztonságos eljárás
  • Akár már másnap dolgozhat
  • Fájdalommentes gyógyulási idő
  • Alig vannak korlátozások - kevés szemcsepp,stb.

Különbségek

Náluk van egy extra Contoura, amiről mindjárt írok külön

Náluk a femtolézert emelik ki, hogy az különböző a többitől

Semmi különöset nem mondanak annyira a femtolézerről



Mi az a Contoura?

Topography guided - ami azt jelenti, hogy a szaruhártya egyenetlenségét 22.000 ponton térképezi fel és ezeket az adatokat beviszi a lézerbe is. Alapvetően a szaruhártya topográfia minden lézeres szemműtét előtt kötelező vizsgálat, de a honlap szerint itt a topográfia adatainak egy részét képesek valamilyen formában betáplálni a lézerükbe, hogy az alapján  végezze a dolgát. Számomra a kérdés, ami maradt, hogy akkor a lebeny lesz specifikusabb és személyreszabottabb, vagy a lézerkezelés - azaz a görbület átformálása?

 

Ez elég jól hangzik szerintem, az alkalmassági vizsgálaton meg fogom kérdezni mi ez. Egyetlen fura dolog van, hogy külföldön nem nagyon láttam ugyanilyen kezelést. Szóljatok ha ti láttatok.



Mi az a DiamondFEMTO?

A Budai Szemészeti Kp. eljárása azért nagyon szimpatikus nekem így még a vizsgálat előtt, mert itt valahogy rengeteg információ van, de nem érzem, hogy félre akarnának vezetni. Az elnevezés ne tévesszen meg titeket, ez egyszerűen egy Ziemer femtolézer, csak ez a “márkaneve”.

 

Arról egyedül külföldi blogokon és a korábban felsorolt blogokon olvastam, hogy mit is kell tudni egy femtolézerről, mi alapján lehet ezek közül választani. Illetve a Budai Szemészet honlapján is teljesen világosan fenn van egy csomó paraméter.

És nem merik elmondani, hogy a hazai lézeres szemműtétek között mik azok, amik “egyformák”, mernek rendet rakni a fejekben, nekem ez nagyon szimpatikus.

 

FONTOS TULAJDONSÁGOK A FEMTOLÉZEREK ESETÉN:

  • A lézer energiája - minél kisebb az energia, annál jobb minden
    • Na az tuti, hogy nekem a Visumax és a Focusmed azért esett ki a listáról, mert a legújabbnak adják el és közben állítólag nagyon magas energiával dolgozik az a lézer.
  • A lézer pontossága: milyen pontosan tud lőni, célozni. Erről a video nekem nagyon meggyőző a neten: https://www.youtube.com/watch?v=64Xu1SZ7E5k

Ha nagyon szkeptikus lennék megkérdezném, hogy a “béna” jobb oldali lézer, vajon pontosan kié, melyik az.



+ VISUMAX:

Mi az a Visumax? 

Visumax kezelést a Focus Medicalban végeznek. Az általam kiválasztott klinikák között nem volt a FocusMedical, mégis úgy gondolom, hogy muszáj szót ejtenem erről a kezelésről, mert nagyon sokan választjátok.

Szerintem a legfontosabb tudnivalók róla:

  • A Visumax csak egy marketing elnevezés, ugyanúgy egy FEMTOkezelés, mint a többi.
  • A Visumax ne tévesszen meg senkit, egy szuper kétlézeres kezelés, de valójában semmi több.
  • Sajnos a Visumax nagyon sok femtokezeléshez hasonlóan, egy viszonylag magas energiájú lézerrel dolgozik, aminél létezik jobb megoldás.

Meglepő kutatási eredmények vannak fenn a Budai Szemészeti Központ honlapján a Visumaxot és a DiamondFEMTO gyógyulását összehasonlítva. Nézzétek meg itt: 

https://www.budaiszemeszet.hu/hirek/ziemer-femto-es-visumax-femtolezer-osszehasonlito-kutatas

 

De a lényeg, hogy nekem egyre jobban húz a szívem a femtokezelések felé.

És egyre jobban tetszik a DiamondFEMTO… talán azért, mert amint látjátok információ éhes vagyok. És tetszik, amikor valaki ennyi információt ad és nem fél oldalnyit, amiből a fele az, hogy milyen részletfizetés van rá… Na  mit gondoltok?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztanlatok.blog.hu/api/trackback/id/tr1813816466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tisztánlátok

Tiszta vizet öntök a pohárba a lézeres szemműtétek kapcsán. Olvasd el, hogy én mi alapján, hogy döntöttem a lézeres klinikák és kezelések között.

Szerzők

Állandó oldalak

Friss topikok

süti beállítások módosítása