Tisztánlátok

Láss tisztán a lézeres szemműtétekről!

PRK, No-touch PRK a klinikákon

 

PRK KEZELÉS

 

PRK

KEZELÉS

Saint James

Budai Szemészeti Központ

Sasszem Klinika

EGYSÉGESEN EZT MONDJÁK RÓLA

  • Biztonságos eljárás
  • Kellemetlen és hosszabb gyógyulási idő
  • Legrégebb óta végzett kezelés
  • Maga a műtét fájdalommentes (érzéstelenítés)
  • Minden amit korábban felsoroltam, minden honlapon megjelenik, szóval korrekt a tájékoztatás!
  • Különbségeket nem azonosítottam a PRK eljárások között a 3 klinikán.
  • Az egyetlen apró különbség, hogy a Sasszemnél jobban ki van emelve a PRK, mint bárhol máshol.



NO-TOUCH PRK

 

Erről az eljárásról nagyon sok kérdés maradt bennem. Nem a 3 honlap alapján, hanem a nemzetközi blogok és honlapok olvasása után. Ezeket a kérdéseket fel fogom tenni a klinikákon! A blogon már leírtam mindent amúgy, amit láttam máshol erről a kezelésről.

Budai Szemészeti Központban nem végeznek No-touch PRKt.

NO-TOUCH PRK

Saint James

Sasszem Klinika

  • Biztonságos, fájdalommentes kezelés
  • Egyéntől függően kellemetlenebb és hosszabb gyógyulási idő
  • Nem érünk a páciens szeméhez

Miért jobb a No-Touch a hagyományos PRK kezelésnél a honlapok szerint?

  • A hámeltávolítást és a fénytörési hiba kezelését egy lépésben elvégzi a lézer.
  • Gyorsabb a kezelés és gyorsabb a gyógyulási idő is.
  • Rövidebb ideig tart a kellemetlen érzés a műtét után.
  • Gyengédebb eljárást biztosít a szemnek.




Félelmem vs tájékoztatás!

 

Az előző blogbejegyzésemből idézek, hogy pontosan mi a félelmem a NO - TOUCH kezeléssel kapcsolatban. Erre kerestem a válaszokat a honlapokon.

  • A legfelső réteget egy lézer párologtatja el. A PRK kezeléssel szemben, itt beprogramozzák a gépbe, hogy milyen vastagságot párologtasson el. Ez ha minden igaz, akkor nem veszi figyelembe az egyedi, változó vastagságot a szemeden, tehát lehet olyan rész, ahol “túl sokat” szed le, és lesz olyan rész, ahol “keveset”. Így a második lézer, a dioptria eltüntetésnél sokszor nem tud elég hatékonyan dolgozni. Egy külföldi statisztikában láttam olyat, hogy emiatt a látásélesség nagyon sokszor nem kielégítő a kezelés után és nagyon magas az újrakezelések aránya, ahol viszont már rendszerint sima PRK-t csinálnak.

 

SAINT JAMES VÁLASZA A HONLAPON: Nekem ez megnyugtató!

"A tökéletesebb felszín eléréséhez tökéletes mérés szükséges. Klinikánk vásárolt egy úgynevezett “első szegmens OCT” készüléket ami pontosan ennek a kezelésnek a mérésére találtak ki. Ez a készülék microméter pontosággal feltérképzi a páciens szaruhártyáján található hámréteg vastagságát és a kapott adatok alapján kezeli ezt a felületet a lézer. Nagyon fontos hogy ez a felület nem egyenletes és ezt a fajta kezelést csak akkor érdemes választani, ha az adott szemészeti központ rendelkezik az előbb említett készülékkel! Egyéb esetben a lézer csak egy “átlagos” hámvastagsággal számol, aminek lehetséges kockázataival a páciensnek kell számolni."

SASSZEM VÁLASZA:

A honlapon nincs fenn erről információ. Viszont a honlapról letölthető egy pdf dokumentum, amit átnyálaztam. Sajnos elég bonyolult szakmai dolgok vannak rajta, de kimásoltam ami ide vonatkozik és meg fogom kérdezni az alkalmassági vizsgálaton is.

UPDATE: megkérdeztem a vizsgálaton és valóbban 2 ponton mérik be a vastagságot és az alapján párologtatják el a felső hámréteget -nem győzött meg! de erről majd a választásomban olvashattok bővebben.

Hogyan működik? (idézet a sasszem oldaláról)

  • Központi hámvastagság 55 µm*
  • Széli hámvastagság 8 mm-es átmérőben 65 µm*
  • Minden egy profilban (epithelium eltávolítás és dioptriakezelés)
  • A hámeltávolítás profilja fénytörési szempontból semleges, vagyis nem okoz refrakciós  eltérést
  • Két különböző ablálási értéken alapuló kalkuláció: az epithelium esetében a lézer pulzusonként több szövetet távolít el, mint a stróma esetén
  • Az irodalmi adatok szerint* körülbelül  a populáció ~70% -ának kisebb 55 µm-nél a hámvastagsága

 

EZUTÁN LEÍRJÁK, hogy nem lesz jó, ha nem felelsz meg az előírt hámvastagságnak! Nézzétek meg ezt a dokumentumot. Azt írják, hogy

  1. Ha vastagabb a hámod, akkor a jól kezelt rész OPTIKAI zóna kisebb lesz!!!!
  2. Ha vékonyabb a hámod, akkor meg a mélység nem lesz jó!!! 

Távollátás és közellátásnál ez fordítva van, de HIHETETLEN, hogy a honlapjukon is fenn van, hogy csak 70%-a az embereknek felel meg ennek.

És ha ez nem elég, még ott van egy külön diában, hogy NEM JAVASOLT ÚJRAKEZELNI, pedig ezek a dolgok pont újrakezelést igényelnek!!!! Nekem ez hihetetlen, hogy a saját honlapjukon ez fenn van.

https://sasszemklinika.hu/kezeles/sasszem-no-touch-egylezeres-kezeles



Hiába írják le a honlapon, hogy miért jobb a NO-TOUCH prk, a tájékoztató alapján a Sasszemben én nem csinálnám azt. Csak akkor jó neked, hogyha teljesen megfelelsz az előírásoknak.  Illetve beigazolódott az, amit külföldi oldalakon lehet olvasni.

Folytatom majd a többi kezeléssel!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztanlatok.blog.hu/api/trackback/id/tr3213838388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tisztánlátok

Tiszta vizet öntök a pohárba a lézeres szemműtétek kapcsán. Olvasd el, hogy én mi alapján, hogy döntöttem a lézeres klinikák és kezelések között.

Szerzők

Állandó oldalak

Friss topikok

süti beállítások módosítása